Historie
  

WinkelWinkel
In September 2009 werd de winkel ingeschreven bij de KvK onder nummer 34358635 en onder de naam Discuscompleet “Rio Negro” V.O.F.
Leo en Melvin hadden besloten hun krachten te bundelen en hadden bedacht dat 1 + 1 in dit geval 3 moest zijn. Beiden waren al succesvol met hun eigen viskwekerij en er was al een grote klantenkring dus de basis was er al. Beiden zijn zeer ervaren op het gebied van waterbehandeling, viskweek, visziektes (gediplomeerd), chemie (gediplomeerd) en eigenlijk alles wat met het aquarium, kweekinstallaties en het welzijn van de vis te maken heeft. Alle vragen worden deskundig beantwoord en iedereen wordt zo goed verder geholpen. Dure teleurstellingen worden zo vaak voorkomen. In onze winkel treft u een zeer groot assortiment discusvissen aan, voornamelijk van de Duitse kweker Stendker, wat wildvang en natuurlijk onze eigen nakweek. Stendker is de grootste Europese discuskweker en dat heeft alles te maken met de uitstekende kwaliteit van deze vissen en de zeer goede gezondheid. Afbeeldingen van deze vissen staan natuurlijk op onze site maar er staan nog veel méér afbeeldingen op www.diskuszucht-stendker.de (site is ook in het Nederlands) Er zijn altijd tussen de 300 en 500 discusvissen aanwezig van 6,5 cm tot 18-19 cm. Ook kunnen er op bestelling speciale maten of kleuren worden geleverd.
Ook het assortiment L nummers is enorm en zal in Nederland niet snel worden overtroffen. Méér dan 70 verschillende soorten zijn er in voorraad en hier zitten echt hele zeldzame tussen. (Zie bij “Verkoop”) Door onze goede contacten lukt het, ondanks alle exportbeperkingen, tóch een zeer aantrekkelijk assortiment te houden. Wij krijgen hierover van gevorderde liefhebbers vaak complimenten over. Ook de vertegenwoordigers van de diverse leveranciers zijn het er wel over eens dat wij een unieke winkel hebben, ook qua concept en assortiment.
De volgende pijler is die van de bijvissen. Leuke soorten bijvissen, Corydoras, zalmen, Apistogramma’s, teveel om op te noemen, kunnen bij ons worden aangeschaft.
Wéér een andere pijler is die van de techniek: computergestuurde CO2 apparaten, digitale pH meters, µS meters, Redox meters en combinaties hiervan zijn beschikbaar. Osmoseapparaten in diverse capaciteiten, drukverhogers (boosterpompen), ionenwisselaars, compleet of de losse harsen, nitraat-fosfaatfilters, complete biologen, externe thermostaten met tijdklok, thermostaatverwarming, ook voor slangaansluiting, bodemverwarming (ook in grotere vermogens), in- en externe pompen, UVC techniek, testsets en koffers, waterbehandelingsmiddelen, legholen in alle soorten en maten, filtermaterialen, PVC materialen, buis, bochten, doorvoeren, lichtassortiment Arcadia, JBL, Sylvania, T5, T8, LED, computer- en handgestuurde dimmers, pompschakelaars,luchtpompen, luchtcompressoren tot 100 uitstromers, microscopen, medicijnen, kwekersbenodigdheden en nog veel meer interessante artikelen.
Een groot deel van deze technieken zijn ook in gebruik in onze winkel en dus in de praktijk te zien. Overigens wordt ons vissenwater verwarmd via aardgas, ook weer een bijzondere techniek!
Uitgebreid assortiment diepvriesvoer in pondsplakken en blisters waaronder de al jaren bekende Discus Super Mix. Uitgebreid assortiment droogvoer van de bekende merken maar ook onder huismerk.
Dan de decoratie van het aquarium: Groot assortiment waterplanten speciaal voor het warmere water, 6 soorten hout, vele soorten steen, achterwanden, bodemmaterialen, decoratiematerialen etc.
Door de vele vragen uit onze waterrijke omgeving zijn wij ook dealer van Spro hengelsportartikelen en leveren wij ook levend aas zoals wormen en maden.
Zoals u ziet hebben wij een buitengewoon assortiment en wij verkopen alleen eerste klas materialen waarvan de deugdelijkheid en werking bewezen zijn. Wij testen het ook zelf. Uiteraard verkopen we ook alleen maar gezonde vissen, indien nodig ná quarantaine bij b.v. import. Alle vissen worden thermisch verpakt en worden voorzien van zuurstof en anti stress en slijmhuidbeschermer zodat de reis geen problemen zal geven. In koudere tijden worden de boxen met de vissen bovendien voorzien van een heat-pack indien nodig. Het diepvriesvoer wordt, uiteraard ook thermisch verpakt. Mocht u eigen dozen retourdozen of koelbox hebben dan wordt het meenemen hiervan op prijs gesteld.
Voor de mensen die het niet zelf willen of kunnen verzorgen wij ook het installeren van de techniek zoals b.v. een biologisch filter en boren wij ter plekke gaten in het glas waar nodig en verzorgen het gehele leidingwerk tegen een zeer schappelijk tarief. Natuurlijk leveren wij ook complete aquaria van ADM, Akva Stabil of maatwerk.
U ziet wel dat wij all round zijn en veel in huis hebben. Een bezoek aan onze winkel loont altijd de moeite. Wij proberen onze klanten een uitstekende service en no-nonsense voorlichting te geven met goede kwaliteit vissen, planten en andere materialen en wij hanteren een prijsvriendelijk beleid.
Tot ziens in Westzaan!